Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence  Riverside Drive Pre-War Residence 

This seven-room, 2,300 square foot Pre-war apartment located in front of Riverside Park in the Upper West Side of Manhattan was charming from the get-go, and luckily for us, so was the family who had just recently taken up residence there. Our approach was to create a cooperative family space, a functional, playful province for the three children and an eclectic, sophisticated sanctuary for the adults, all at once. The home combines elements typical of Pre-war New York apartments; traditional English furniture, unlacquered antique brass fixtures and large patterned wallpapers but reinterpreted with the ease and whimsy that personifies this family’s approach to life. Classic elements and furnishings infused with a color palate of blues, salmon-coral and chartreuse greens, all deliberately picked to complement the architectural era of the home & the strawberry-blonde hair of those who lived within it. Custom built-ins help contain the abundant collection of books & belongings throughout several rooms, while providing yet another opportunity for color through the use of cool blue cabinet backdrops and carefully curated artwork & sculptures. The dining room is flanked by two mirroring book-lined rooms, one a craft room and study for the children, the other, a lounge and library for the adults. The master bedroom provides a vibrant yet tranquil refuge the parents can retreat to, while the children knock about in playful quarters decked out with vivid stripes of chalkboard paint and wall-tied ladder libraries. 

Here, no one is excluded, everyone can intermingle or inhabit their own space. The parents can live like grown-ups, and the kids are not forced to grow up too quickly.

Interior architecture, interior design, art curation, decorating & custom furniture design by Chango & Co.
Construction by Reece Restoration, Photography by Jacob Snavely.
Featured on:  houzz facebook pinterest


Amagansett Beach House

Flatiron Apartment

Old Westbury Wine Cellar

Bay Head Beach Bungalow

West Village Waterfront

Tribeca Nursery

Westhampton Beach Playhouse

Hudson Waterfront Colonial

Park Slope Brownstone

Litchfield Countryside Retreat

Small Spaces, Big Moments

East Hampton Beach Cottage

Plandome Dutch Colonial

Old Westbury Neoclassical

East Hampton Beach House